13. februar 2013
Søren Enggaard A/S og Plus Bolig opfører nyt kontordomicil på Eternitten.

I begyndelsen af marts lyder startskuddet for opførelsen af et nyt kontorbyggeri på Alexander Foss Gade på Eternitten. Domicilbygningen bliver opført i 4 etager, hvor Plus Bolig bliver ejere af de 3 etager, og hvor Søren Enggaard A/S ejer den øverste etage. Byggeriet omfatter ca. 2000 m2 og forventes færdigopført og klar til indflytning i februar 2014.

 

Søren Enggaard A/S og Plus Bolig har i samarbejde med Nybolig Erhverv Aalborg arbejdet med at udvikle projektet over det seneste års tid. Byggeriet tager afsæt i den overordnede planlægning af Eternitområdet, hvor området ved Alexander Foss Gade og Visionsvej er udlagt som et såkaldt arkitektonisk eksperimentarium.

 

En af områdets eksisterende silobygninger integreres i dette moderne kontordomicil, helt i tråd med lokalplanen for området, og siloen får således karakter af varetegn for byggeriet og i det hele taget for hele transformationen af området. Bygningen, der er tegnet af KPF Arkitekter, er i sin runde form inspireret af områdets markante arkitektur og den historie, der knytter sig til hele området.

 

Plus Boligs direktør Henrik Thomsen glæder sig meget over at Plus Bolig har kunnet lande aftalen med Søren Enggaard A/S og siger:

- Med det nye kontor ruster vi os til fremtiden. Vi er ved at vokse os ud af vores nuværende lokaler og har et stort behov for bedre fysiske rammer for medarbejderne i selskabets administration. Vi vil med flytningen kunne tilbyde vores mange kunder en endnu bedre service.

Vi forventer samtidig, at de mange aktiviteter, der allerede er i gang i selskabet suppleres med yderligere nybyggerier og renoveringer i fremtiden. Selskabets medarbejdere bliver placeret på de første to etager mens den tredje etage udelukkende anvendes til mødelokaler. Med byggeriet er vi fremtidssikret mange år frem. Med placeringen får vi en central position på Eternitten, hvor der er gode adgangs- og tilkørselsforhold.

- Kontordomicilet er blot 1. etape af vores kommende aktiviteter i området. Vi forventer, at kunne opstarte byggeriet af 167 ungdomsboliger i umiddelbar tilknytning til området i slutningen af 2013. Derefter følger i 2014 yderligere 100 ungdomsboliger beliggende på hjørnet af Poul Larsens Vej og Sønderbro ved tvillingesiloerne, slutter Henrik Thomsen

 

Direktør hos Søren Enggaard A/S Mattias Manstrup er ligesom Henrik Thomsen fra Plus Bolig tilfreds med aftalen imellem parterne, og siger:

- Fra første færd har vi oplevet et rigtigt godt og konstruktivt samarbejde med Plus Bolig, og vi er ikke i tvivl om, at placeringen af kontordomicilet på Alexander Foss Gade bliver til stor glæde for medarbejdere og kunder i Plus Bolig.

- Plus Boligs kommende byggerier går fint i spænd med vores overordnede udviklingsplaner for området, siger Mattias Manstrup. Vi er sikre på, at ungdomsboligernes høje kvalitet og markante arkitektur omkranset af de grønne områder, som i den kommende tid vil blive anlagt, medvirker til, at byens unge og studerende, ligesom områdets kontorlejere, finder placeringen på Eternitgrunden meget attraktiv, fortsætter Mattias Manstrup.

Vores egen ejerlejlighed på ca. 500 m² på øverste etage i byggeriet vil vi udvikle og indrette med udlejning eller alternativt salg for øje – dette er ikke endeligt afgjort endnu, slutter Mattias Manstrup.

 

Der vedlægges skitser og visualiseringer.

 

For yderligere spørgsmål kontakt

Mattias Manstrup tlf. 24 28 51 01

Henrik Thomsen, tlf. 25 19 29 61